duminică, 26 decembrie 2010

shakira

Shakira este o cantautoare de origine columbiana si interpreta unor hituri precum “Ojos Asi”, “Whenever, Wherever”, “La Tortura” si “Hips Don’t Lie”.
sh1 300x200 Totul despre Shakira !
Este cunoscuta atat pentru muzica ei, ce imbina ritmurile pop-rock influente exotice, cat si pentru imaginea senzuala si dansurile provocatoare pe care le promoveaza in concerte si videoclipuri.
A colaborat cu numerosi artisti contemporani (de la Carlos Santana pana la Wyclef Jean si Beyonce) si a compus muzica pentru “Dragoste in vremea holerei“, o adaptare cinematografica dupa romanul cu acelasi nume al lui G.G.Marquez.
Cine este Shakira?
Shakira Isabel Mebarak Ripoll s-a nascut pe 2 februarie 1977 in micul oras Baranquilla din Columbia. Si-a manifestat interesul pentru arta inca de mica, cand tatal ei a incurajat-o sa tina un jurnal pentru a-si exprima emotiile. La sapte ani, Shakira se exterioriza deja si prin dans, facand parte dintr-un grup de mici dansatoare din buric.
La 14 ani, isi scria propriile cantece si semnase deja un contract pentru trei albume. Primul dintre ele, “Magia” (1991) nu a reusit sa impresioneze, dar cu “Peligro” (1993) Shakira a inceput cu adevarat sa-si seduca publicul, cantand exclusiv in limba natala si punandu-si in valoare neobisnuitele inflexiuni.
“Pies Descalzos” (1995) a marcat inceputul unei noi ere in muzica pop hispanica, cu mai multa energie ca niciodata: Shakira a realizat alaturi de cei mai buni producatori locali ai momentului hituri precum “Estoy Aqui,” si “Donde Estas Corazon“, reusind sa vanda peste 4 milioane de exemplare din LP.
Emilio Estefan i-a deschis usa spre lumea si sound-ul american odata cu albumul “Donde Estan Los Ladrones” (1998), care a dat nu mai putin de opt hituri, printre care “Ojos Así“, “Ciega, Sordomuda“, “Moscas En La Casa” si “Si Te Vas“.
sh2 216x300 Totul despre Shakira !
Cucerind tot mai mult publicul de peste hotare, Shakira a devenit prima interpreta hispanica invitata sa sustina un concert din seria “MTV Unplugged”. Albumul live ce continea inregistrarile din show i-a adus primul Grammy din palmares.
Shakira a hotarat sa faca pasul decisiv spre faima mondiala: un album in limba engleza. Fenomenalul “Laundry Service” (2001) a fost compus cu dictionarul (deoarece artista nu cunostea limba) si produs cu maiestrie, sound-ul inovator si vocea unica reflectandu-se in superhituri precum “Whenever, Wherever”, “Underneath Your Clothes” si “The One”. ”
“Laundry Service” s-a vandut in peste 13 milioane de exemplare, devenind un clasic al muzicii pop.
Cantareata a fost invitata la Divas Live 2002, a sustinut un turneu mondial de succes (”Tour of the Mongoose“) si a lansat apoi dupa aceea un dublu-album, in engleza si spaniola: “Oral Fixation / Fijacion Oral” (2005). “La Tortura“, realizata in colaborare cu Alejandro Sanz, a “rupt” topurile, urmata indeaproape de “Hips Don’t Lie“, duetul incendiar cu Wyclef Jean.
Chitara lui Carlos Santana s-a facut auzita pe balada “Illegal“, semn ca Shakira intrase definitiv in galeria marilor artisti pop.
Turneul “Oral Fixation” a adus-o pe Shakira in Romania: diva a concertat la Timisoara in 2006.
In 2007, Shakira si Beyonce au inregistrat impreuna “Beautiful Liar”, un hit instant ce s-a bucurat de un videoclip incendiar datorita dansurilor sexy ale celor doua dive sexy.
Acelasi an i-a adus doua cantece pe coloana sonora a peliculei “Dragoste in vremea holerei“, o adaptare a romanului cu acelasi nume de Gabriel Garcia Marquez. Scriitorul s-a declarat de nenumarate ori fanul Shakirei, care, dincolo de imaginea sexy, e un popstar atipic: studiaza istoria si vorbeste mai multe limbi, isi scrie si produce singura majoritatea pieselor.
2009 inseamna trecerea Shakirei la un sound mai electric, piese dansabile precum “She Wolf” devenind marca ei. Dansurile senzuale nu au disparut din repertoriu, ci sunt puse in valoare mai mult ca niciodata in videoclipul “She Wolf“.
Shakira este logodita din 2000 cu Antonio, fiul fostului presedinte argentinian Fernando de la Rua.
Popularitate: 1%

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu