duminică, 26 decembrie 2010

aredei umpluti

Ingrediente:

Ardei Umpluti - Foto 1400 gr carne tocata (sa fie mai grasa)
300 gr orez
2 buc ceapa
1/2 litru bulion
sare,
piper,
1 lingura boia,
delikat
frunze telina
100 ml ulei
20 buc ardei grasi
3-4 rosii

Preparare:

Cele 2 bucati de ceapa se taie marunt si se calesc pe 100 ml ulei la care se adauga 1 lingura boia si se lasa pe foc cat sa se omogenizeze apoi se ia deoparte. Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se stoarce si se adauga la carnea tocata impreuna cu ceapa calita. Adaugam sare, piper macinat, delikat si amestecam totul bine. Se condimenteaza in functie de gustul fiecaruia.

Ardeii ii taiem roata la capatul cu codita, scoatem samburii iar partea decupata o punem deoparte caci o vom pune dedesubt la ardei cand ii punem la fiert. Spalam ardeii sa nu ramana seminte in interior ii punem la scurs un pic si apoi incepem sa ii umplem cu umplutura de carne. Ii umplem apasam umplutura un pic cu lingurita si apoi cu coada facem o gaura in mijlocul umpluturii(se vor fierbe mai bine).

Dupa ce am terminat de umplut ardeii taiem cateva rosii rondele si pe fiecare ardei vom pune capac o felie de rosie. In oala in care urmeaza sa punem la fiert ardeii asezam bucatile de ardei ramasi de la decupat si 3-4 frunze de telina, peste asezam ardeii umpluti mai punem resturile de rosii daca au mai ramas punem cam 1 lingurita sare, 1/2 l bulion, cateva boabe de piper si apa cat sa acopere ardeii. Deasupra lor asezam o farfurie mica, acoperim apoi cu un capac si le dam la fiert la foc mic.

Mentiuni:

Se servesc cu un sos de rosii si cu smantana.

Aici gasiti si sosul de rosii
http://www. reteteculinare. ro/forum/post-54677. html#54677
Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa


Imagini Preparare:

Ardei Umpluti - Foto 2

  • Ardei Umpluti - Foto 3
  • Ardei Umpluti - Foto 5Ardei Umpluti - Foto 7
  • Ardei Umpluti - Foto 9Ardei Umpluti - Foto 8
Ardei Umpluti - Foto 6
Ardei Umpluti - Foto 4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu