Ciorba de vacuta
Iata o reteta traditionala de ciorba de vacuta, pe care nu o poate refuza nimeni. Ciorba de vacuta este delicioasa, hranitoare si este pe placul tuturor.Daca nu va place aceasta ciorba de vacuta o puteti imbunatati cu smantana, iaurt, suc de rosii, multa verdeata, ardei iute.
Ingrediente
1 os de vita cu carne pe el
300 g cartofi
1 ceapa mare
500 g zarzavat de supa (morcovi, patrunjel, pastarnac)
1 telina mica cu tulpina
100 g fasole verde
100 g varza alba
1 lingura pasta de rosii
1 litru bors
1 legatura patrunjel
1 legatura leustean
sare si piper dupa gust
1 os de vita cu carne pe el
300 g cartofi
1 ceapa mare
500 g zarzavat de supa (morcovi, patrunjel, pastarnac)
1 telina mica cu tulpina
100 g fasole verde
100 g varza alba
1 lingura pasta de rosii
1 litru bors
1 legatura patrunjel
1 legatura leustean
sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Se spala foarte bine osul de aschii, se pune la fiert osul taiat in 2-3 bucati in apa cu sare cat sa-l acopere;
Se lasa sa fiarba pana se formeaza spuma, care se inlatura, se adauga cam o jumatate de lingurita de sare si se lasa sa fiarba la foc foarte mare 1 ora. Oala se acopera cu un capacsi se verifica din cand in cand, daca are suficienta apa sa fiarba;
Se spala, curata si se taie legumele dupa preferinta (cubulete, rondele, etc). Se da focul la mediu si se adauga legumele taiate;
Dupa 20 minute se verifica daca au fiert legumele, se mai lasa sa fiarba inca 10-15 minute;
Se pune pasta de rosii si se mai lasa sa fiarba alte 5 minute. Se pune si borsul, leusteanul si patrunjelul tocat si se mai lasa sa dea intr-un clocot. Se gusta si se potriveste de sare si piper;
Se serveste calda, ornata cu patrunjel verde tocat, alaturi de ardei iuti in otet.
Se spala foarte bine osul de aschii, se pune la fiert osul taiat in 2-3 bucati in apa cu sare cat sa-l acopere;
Se lasa sa fiarba pana se formeaza spuma, care se inlatura, se adauga cam o jumatate de lingurita de sare si se lasa sa fiarba la foc foarte mare 1 ora. Oala se acopera cu un capacsi se verifica din cand in cand, daca are suficienta apa sa fiarba;
Se spala, curata si se taie legumele dupa preferinta (cubulete, rondele, etc). Se da focul la mediu si se adauga legumele taiate;
Dupa 20 minute se verifica daca au fiert legumele, se mai lasa sa fiarba inca 10-15 minute;
Se pune pasta de rosii si se mai lasa sa fiarba alte 5 minute. Se pune si borsul, leusteanul si patrunjelul tocat si se mai lasa sa dea intr-un clocot. Se gusta si se potriveste de sare si piper;
Se serveste calda, ornata cu patrunjel verde tocat, alaturi de ardei iuti in otet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu